|

Att fira eller inte fira. Det är frågan!?

Here we go again. Lång skrivkramp. Fast den här gången har det åtminstone kliat lite i fingrarna. Jag har haft en del att säga men inte riktigt haft tiden. Och när jag hittat lite tid så har det helt enkelt passerat för många timmar. Vissa åsikter är färskvara.

Men nu då. En tidig nationaldag med en ensam kopp kaffe. Det händer alldeles för sällan att man kliver upp tidigt och kan sitta helt själv i tystnaden och avnjuta en kopp kaffe. Och så här i EM-tider även med Sportbladets bibel inför europamästerskapen. Den här riktiga känslan har inte infunnit sig riktigt ännu. EM drar igång på fredag så jag har några dagar på mig.

Sverige (eller ska jag säga “vi”) generalrepade igår inför vad som komma skall. Serbien stod för motståndet på Råsunda och det blev vinst med 2-1. Första halvlek såg väl sådär ut om man ska vara ärlig. Alla pratar så mycket om den här Rasmus Elm men jag var inte speciellt imponerad. Efter första halvlek. Under de avslutande 45 minuterna var han däremot mycket bra.

Vidare åsikter om en tänkt startelva i EM från min sida:

¤ Andreas Granqvist fick chansen men tog den inte. Jonas Olsson lär starta tillsammans med Olof Mellberg om inget konstigt händer.

¤ Ola Toivonen tar ett kliv i rätt riktining i samspelet med Zlatan men om Johan Elmander bara kan stå på benen den 11 juni startar han mot Ukraina.

¤ Vad ska vi göra åt vänsterbacken?

¤ Om Isaksson går sönder har vi med stor säkerhet problem.

Men det här är ju bara mina åsikter. Att de skiljer sig från andras har vi fått bevis på inte bara en gång. Men det är ju det som är så fint med tyckande och tänkande. Det är min hjärna och jag som bestämmer.

För övrigt så är jag lite kluven till det här med nationaldag. Jag tycker det är bra att vi för något år sedan gjorde den till allmän helgdag. Det är en självklarhet att vår nationaldag ska vara ledig. I mitt tycke kan även midsommarafton och 16 juli bli röda dagar i almanackan. Men. Jag har svårt att se mig själv stå och vifta med en svensk flagga och sjunga “Du gamla, fria” vid ett torgfirande.

Att vi har massa dagar som av religiösa och kristna själ är lediga känns mer som hyckleri. Varför ska jag vara ledig på grund av något som jag ändå inte tror på?

Så. Grattis på dig Sverige! Du får tyvärr klara dig utan mig på kalaset idag. För egen del blir det ett besök hos svärmor och svärfar med en hög tidningar. Att ligga på deras altan och läsa har snabbt blivit en favoritsyssla när vädret bjuder in.

T minus elva dagar. Det närmar sig.

Similar Posts