Årets mest förvirrade dag

Då kom den igen. Som vanligt en gång om året. Sveriges nationaldag. Vår nationaldag. Jag har länge sagt att den här dagen tillsammans med midsommar och nyårsafton borde vara de enda röda dagarna i vår kalender. Jag är inte religiös och är av åsikten att det är lite hyckleri att vara ledig på till exempel långfredag. Naturligtvis är det skönt att vara ledig men som sagt lite hyckleri är det allt.

Hur ska man då fira nationaldagen? Ska vi säga grattis till varandra? Ska vi äta gräddtårta? Det är här jag blir förvirrad. Det känns helt naturligt att den här dagen blev röd i kalendern men vad ska vi göra med den? Det känns bara konstigt att säga grattis och det är nästan förbjudet att sjunga nationalsången. Vi har ingen tradition när det kommer till firande av nationaldagen.

I Nyhetsmorgon visar de bilder på hur vi firar nationaldagen. Nio av tio bilder är på svenska flaggan med texten ”Vi firar genom att hissa svenska flaggan”. Spännande. Akta så att firandet inte blir för vilt.

Själv ska jag fira genom att tvätta bilen.

Okej nu släpper jag det.

Igår drog årets upplaga av Sweden Rock Festival igång. För första gången på de här tre åren som jag inte är där känner jag lite bitterhet. Det knyter sig i magen så fort jag ser någon som lägger upp en bild från ängarna i Blekinge. Jag måste nog åka nästa år tror jag.

Idag är det tio dagar kvar tills Lova fyller ett år. Ett år!? Tio dagar!? Om någon ger er det goda rådet att ta vara på tiden när ni får barn så lyssna. Det är verkligen bara tio dagar kvar tills vår lilla fis fyller ett år.

Ett år!

Similar Posts