Är det tisdag idag?

| |

Uddevalla Centralstation klockan 07:59

Semester dag tolv. Om man räknar på pappas vis. I min värld så är det dag arton för jag räknar även lördag och söndag.

Sex minuter över sex i morse ringde klockan. Några rostade mackor och en kopp kaffe fick bli dagens frukost. Att SVT ägnar hela Gomorron Sverige åt händelserna i Norge är inget att säga något om. De skulle kunna ägna ett par veckor åt det här. Det som hänt är så fruktansvärt och oförklarligt att jag saknar ord. Idag också.

Det jag däremot reagerade på var programledaren Pelle Nilsson. Nu ser jag alldeles för sällan på TV och SVT i synnerhet för att veta om den här Pelle är en rutinerad programledare och reporter. Men när han kastar fråga på fråga efter stackars Gunilla Axman som sitter och försöker förklara hur det är att förlora ett barn så kan jag inte annat än fundera. Han är stressad och går på med frågor som om hon vore en politker som köpt en och annan Toblerone för mycket på partikortet. Stackars människa.

Kan någon förklara för mig vad som händer i USA? Har jag fattat det rätt om jag säger att två partier bråkar om två olika förslag om hur de ska lösa sin ekonomi? Och är det så att det parti som inte sitter vid makten vill driva genom ett förslag så att Obama-laget ska få det svårare att driva sin kommande valkampanj?

Om jag har rätt så är det helt sjukt att några bittra politiker i världens största ekonomi ska kunna förstöra för, inte bara, det egna landet utan hela världen. Är det inte deras uppgift att se till det bästa för nationen och folket?

Hela världen!?

Heja X2000. Gamla hederliga säten som man sitter bekvämt i, gratis kaffe, och en fungerande uppkoppling. Jag tror minsann de har hyggligt goda mackor i bistron också.

Det är världsklass.

Gunilla Axman är krishanterare och förlorade sin dotter i branden i Göteborg 1998.

Ringde klockan? Kan man säga så när man har Manowars Carry On som larmsignal på mobilen?

Föregående

Dags att planera framtid

Me gusta Estocolmo

Nästa