A most wanted man

| |

Är det någon mer än mig som totalt missat den här rullen från 2013? Tänkte väl det.

A most wanted man är baserad på en bok av John Le Carré (som jag givetvis inte läst) och är en attans spännande film från början till slut. Med inslag av sirap in i mellan.

Går det ihop? Tänkte väl det.

Jag vet inte om det här är Philip Seymour Hoffmans sista film men om det var så gick han ut med stil. Han spelar Günther som leder en hemlig grupp inom den tyska polisen som jagar rätt på terrorister och försöker omvända dem. Bara det upplägget kittlar min filmnerv lite.

Övriga aktörer i rullen gör det också bra måste jag säga. Att Rachel McAdams är bra visste vi. Att Willem Dafoe är en av världens bästa skådisar visste vi också. Att Daniel Brühl var med i filmen hade jag ingen aning om. Han har blivit lite av en favorit sedan hans roll som Dr. Laszlo Kreizler i serien The Alienist. Har ni inte sett den så gör det. Nu!

A most wanted man handlar om Issa Karpov (spelad av Grigoriy Dobrygin) som kommer till Hamburg och begär ut arvet efter sin pappa. Den far som han så innerligt hatar och egentligen inte vill veta av. I sitt möte med människorättsadvokaten (jäkla långt ord det där) Annabel slutar det med att han blir indragen i Günthers jakt på terrorister.

Det här mina damer och herrar är en rackarns bra film. Jag ger den lätt fyra av fem på en betygskala.

Daniel Brühl är även med i Inglorious Basterds som jag av händelse slökollade på häromdagen.

En snabb googling gav att Philip Seymour Hoffman även gjorde The Hunger Games (båda delarna) efter A most wanted man. Eller ja filmerna släpptes i alla fall efter.

Vad gjorde vi innan Google?

Föregående

Hur skyddar man sig mot regn?

High rise

Nästa